روش استعلام تعداد خطوط مشترکین تلفن سیار

سرانجام سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکین تلفن همراه به نام اشخاص روی پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راه‌اندازی شد و می توان با استفاده از آن از تعداد سیم کارت هایی که به نام یک شخص است با خبر شد. این خدمات فقط به افراد حقیقی داده می‌شود که حداقل یک سیم‌کارت در یکی از اپراتورهای چهارگانه داشته باشند. این مقاله آسمونی را تا پایان مطالعه کنید تا از جزییات آن مطلع شوید

.

تعداد خطوط موبایل به نام‌تان را ۲ دقیقه‌ای استعلام کنید

لطف‌الله سبوحی با اشاره به این موضوع اظهار کرد: تمامی مشترکان تلفن همراه می‌توانند با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در بخش خدمات الکترونیک یا در آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir به این سامانه مراجعه و از تعداد سیم‌‌کارت‌هائی که با کد ملی آنان ثبت شده است، مطلع شوند.

وی افزود: مشترکان تلفن همراه هر کدام از اپراتورها باید کد ملی و شماره تلفن همراه خود را در این سامانه وارد کنند. پس از ثبت اطلاعات درخواستی در سامانه، پیامکی برای مشترکان ارسال می‌شود که تعداد سیم‌کارت‌های ثبت شده با کد ملی متقاضی در هر اپراتور تلفن همراه در این پیامک درج شده است.

قائم‌مقام رگولاتوری درباره نحوه تعیین وضعیت سیم‌کارت‌هائی که ممکن است بدون اطلاع مشترک به نام وی ثبت شده باشد، اظهار کرد: این دسته از مشترکان برای پیگیری وضعیت سیم‌کارت‌های ثبت شده به نام آنان باید به دفاتر امور مشترکان اپراتور مورد نظر مراجعه کرده و  تقاضای رسیدگی را تسلیم کنند؛ بدیهی است در صورت ثبت‌نام سیم‌کارت بدون درخواست متقاضی نسبت به غیر فعال کردن آن اقدام خواهد شد.

در این سامانه کلیه مشترکان چهار اپراتور کشوری همراه که حداقل یک سیم‌کارت به نام خود در یک اپراتور داشته و کد ملی‌شان نیز در بانک اطلاعاتی اپراتور تامین کننده سیم‌کارت به صورت صحیح ثبت شده است، می‌توانند با علامت زدن دو چک باکس‌، از تعداد خطوطی که به نامشان در هریک از اپراتورهای مذکور ثبت شده، مطلع شوند.

در مرحله‌ای از این پروژه، سامانه‌‌ای به نام شاهکار راه‌اندازی شد. در این سامانه که فقط اپراتورها به آن دسترسی دارند پروژه ساماندهی سیم‌کارت‌های بی‌هویت و یا با هویت جعلی، بخش کوچکی از یک پروژه بزرگ‌تر است که براساس آن پروژه قرار است از انتقال ترافیک غیرمجاز بین‌المللی جلوگیری شود. در سامانه استعلام تعداد خطوط تلفن همراه افراد باید یک شماره تلفن به نامشان در شبکه‌های چهارگانه ایرانسل، همراه اول، تالیا و رایتل داشته باشند در غیراین صورت امکان بهره‌برداری از این سامانه برایشان به کلی وجود نخواهد داشت. قائم‌مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد این سامانه گفت: تمامی مشترکان تلفن همراه می‌توانند با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش خدمات الکترونیک و یا در آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir به این سامانه مراجعه و از تعداد سیم‌ کارت‌هایی که با کد ملی آنان ثبت شده است، مطلع شوند.

لطف‌اله سبوحی، درباره نحوه تعیین وضعیت سیم‌کارت‌هایی که ممکن است بدون اطلاع مشترک به نام وی ثبت شده باشد، توضیح داد: این دسته از مشترکان برای پیگیری وضعیت سیم‌کارت‌های ثبت شده به نام آنان باید به دفاتر امور مشترکین اپراتور مورد نظر مراجعه کرده و تقاضای رسیدگی را تسلیم کنند. بدیهی است درصورت ثبت‌نام سیم کارت بدون درخواست متقاضی نسبت به غیرفعال کردن آن اقدام خواهد شد.

هر مشترک در هر دوره 10روزه فقط یک‌بار می‌تواند از این سامانه تعداد خطوط خود را استعلام کند. همچنین درصورتی که از آخرین استعلام بیش از 10روز گذشته ولی موفق به استعلام نشده باشید می‌توانید ازطریق آدرس MobileCount@CRA.IR موضوع را با مدیریت سامانه درمیان گذاشته تا نسبت به رفع ایراد اقدام شود. با وارد کردن اطلاعات اولیه، کد رهگیری به شما داده خواهد و پس از آن پیامکی با محتوای تعداد سیم‌کارت‌ها در هر اپراتور برایتان ارسال خواهد شد. مشترکین باید درصورت مشاهده مغایرت به دفاتر خدمات مشترکین اپراتورها مراجعه کنند

.

کاستی‌های سامانه

با وجود آغاز به‌کار رسمی، این سامانه هنوز کاستی‌هایی دارد.برای نمونه اگر شهروندی هیچ سیم‌کارتی نداشته باشد، نمی‌تواند از سرویس جدید استفاده کند.علاوه بر این در مورد سیم کارت‌های دیتای برخی اپراتور‌ها نتیجه استعلام‌های گرفته شده از سایت دقیق نیست. علاوه بر این در کنار سامانه استعلام تعداد خطوط تلفن همراه قرار بود که محدودیت ۹ سیم کارت برای هر فرد نیز اعمال شود ولی به دلیل مغایرت این بخش با مصوبات قانونی پیشین همچنان مسکوت مانده است. این در حالی است که به گفته مسئولان مبدأ بسیاری از تخلفات در بین سیم‌کارت‌های بالای ۹ عدد است که مشترکان پیش از این سال تهیه کرده‌اند. برخی از مشترکان چندین‌هزار سیم‌کارت به نام خود خریداری کرده‌اند که در طی سال‌ها آن را به نام سیم‌کارت فعال و بدون انتقال سند مالکیت فروخته‌اند.

تلاش برای مصاحبه با مسئولان جدید رگولاتوری برای پاسخ به این سؤال به‌دلیل اتمام ماموریت مسئول مربوطه بی‌نتیجه ماند. با این حال هشدار قوه قضاییه و پلیس فتا در مورد مسئولیت غیرقابل انکار افراد در قبال سیم‌کارت‌هایی که به نام آنهاست برقرار است و هرگونه تخلف اعم از کلاهبرداری و یا قاچاق ترافیک غیرمجاز بین‌المللی بر عهده مالک سیم‌کارت‌ها است.علاوه بر همه اینها، فروش سیم‌کارت‌هایی که به نام «سیم کارت فعال» در بازار شناخته می‌شوند همچنان برقرار است

.

آنچه باید درباره این سامانه بدانید

درصورتی‌که تعداد اعلام شده کمتر از میزان مورد انتظارتان بود به‌معنای آن است که برخی از سیم کارت‌های در اختیارتان به نام شما در بانک اطلاعاتی اپراتورها ثبت نشده، یا اطلاعات هویتی برای بعضی از خطوط در اختیارتان فاقد کد ملی بوده یا کد ملی ثبت شده صحیح نیست. البته احتمال قطع شدن این خطوط توسط اپراتور‌ها وجود دارد. درصورتی که تعداد سیم کارت‌ها بیشتر از میزان مورد نظر شما باشد، ممکن است خطوط خود را بدون رعایت ضوابط و مقررات تغییر نام به دیگران واگذار کرده‌اید یا اینکه تعدادی سیم کارت به نام شما و البته بدون اطلاع شما در بانک اطلاعاتی اپراتورها ثبت باشد.