دسترسی دائمی و آسان، سرعت بالا و مقرون به صرفه بودن از جمله عواملی است که باعث شده بازاریابی پیامکی سهم عمده و بسزایی در بازاریابی پیدا کند. ...
امروزه دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات با توسعه ای روز افزون مواجه شده که با سرعتی سرسام آور تمامی کسب وکارها و جامعه ی اطلاعات و ارتباطات را دچار تغییراتی گسترده کرده است. این تغییرات در روند بازاریابی نیز شکل گرفته است. در حال حاضر ابزارهای تبلیغاتی زیادی در جهت بازاریابی موجود است که در سالهای اخیر" پیامک" نیز به جمع آنها پیوسته است.
یکی از روش های فوق العاده موثرو کارآمد برای جذب مشتری و فروش محصولات و خدمات، استفاده از پیامک است. تاثیر گذاری این روش به حدی باور نکردنی است که امروزه به یکی از پرکاربرد ترین ابزارهای بازاریابی تبدیل شده است. با استفاده از بازاریابی پیامکی، با صرف کمترین هزینه ممکن بیشترین مشاهده کننده تبلیغات را خواهید داشت.
اولین پیام کوتاه در سال 1992 در کشور انگلستان ارسال شد. این فناوری سالها بعد به کشورمان راه یافت و در مرداد ماه سال 1381 اولین پیام کوتاه در ایران نیز فرستاده شد. با اینکه سیستم پیام کوتاه خیلی دیرتر از سایر کشورها در ایران راه اندازی شد اما استقبال مردم از این سیستم فوق العاده بوده به طوریکه پیامک های ارسالی روزانه در ایران ده ها برابر زادگاه پیامک یعنی انگلیس و حتی بسیاری از کشورهاست. حال تصور کنید در کشوری که تا این حد از این سیستم استقبال می کنند، بازاریابی پیامکی چقدر کارآمد خواهد بود .
مزایای بازاریابی پیامکی
- دسترسی دائم به مشتریان
امروزه در دنیا از هر 6 نفر1 نفر صاحب تلفن همراه است.از سوی دیگر معمولا صاحبان تلفن همراه، در طول شبانه روز موبایل خود را از خود جدا نمی کنند و در بیشتر مکان ها آنرا به همراه دارند. از این رو همواره می توان از این طریق ارتباط خود را با اکثر مشتریان حفظ کرد.
- هزینه پایین این رسانه
بازاریابی با این روش مقرون به صرفه تر از سایر رسانه هاست. و همانطور که اشاره شد با صرف کمترین هزینه ممکن شاهد بیشترین مشاهده کننده تبلغات خود هستید.
- سرعت بالای انتقال پیام
با استفاده از این شیوه ی بازاریابی می توانید پیام های بازاریابی خودرا در سریع ترین زمان ممکن ارسال کنید. حتی اگرتلفن همراه مشتری خاموش باشد و پیامک ها به در بسته بخورند مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد، چراکه منتظر می مانند وبا دریافت اولین سیگنال، وارد اینباکس پیامک های مشتری مورد نظر میشوند.
- امکان ذخیره سازی پیام و ارسال آن برای افراد دیگر
اگر پیام تبلیغاتی شما دارای جذابیت باشد و محتوای آن به نحوی تنظیم شده باشد که افراد را به ارسال آن برای یکدیگر ترغیب کند، کارایی تبلیغات شما به طور چشمگیری افزایش یافته و مزایای بسیاری برای شرکت به همراه دارد.
- شخصی سازی پیام ها و افزایش اعتماد مشتریان
با توجه به این موضوع که تلفن همراه جزء وسایل شخصی است، میتوانید هر شخص را به طور خاص با در نظر گرفتن ویژگی های شخصی مانند موقعیت اجتماعی یا علایق، مورد توجه قرار داد که این امر موجب افزایش اعتماد مشتریان خواهد شد.
لطفا رعایت نکات زیر را فراموش نکنید
گرچه بازاریابی به این روش بسیار ساده به نظر می رسد اما عوامل متعددی در موفقیت یا عدم موفقیت بازاریابی از طریق پیامک دخالت دارند که در این میان عوامل زیر بسیار مهم و تاثیرگذارند:
- حریم خصوصی افراد را رعایت کنید!
کسب اجازه از مشتری و رعایت حریم خصوصی او متاسفانه به ندرت رعایت می شود. در کشورهای اروپایی قوانینی در این حوزه وضع شده که طبق آن، به هیچ وجه نمی توان بدون کسب اجازه ی افراد برایشان پیام ارسال کرد. متاسفانه چنین قوانینی در کشورمان وضع نشده و بنابراین همه ی ما پیام های تبلیغاتی ناخواسته ی زیادی دریافت میکنیم که در اکثر موارد نارضایتی مارا به دنبال دارد.
اجازه ی مخاطبانتان را کسب کنید و تنها به بازار هدفتان پیامک بدهید یعنی به آن دسته از افرادی که با کسب و کارتان مرتبط هستند و پیام شما با شرایط سنی و موقعیت اجتماعی و تحصیلی آنها جوردر می آید، نه به همه!
- مواظب باشید برای مخاطبانتان مزاحمت ایجاد نکنید!
هر وقت و زمانی، مناسب ارسال پیامک نیست. زمان خاص خود را می طلبد. به تجربه ثابت شده بهترین زمان برای ارسال پیام های تبلیغاتی بین ساعات10 تا 1 بعداز ظهر و هم چنین 4 تا 7 شب است. ارسال پیام در هر زمانی خارج از این حوزه بازخورد منفی به دنبال خواهد داشت و ذهنیت مخاطبان را نسبت به تجارت و محصولات شما تغییر خواهد داد.
- روان و کوتاه بنویسید!
داستان تعریف نکنید. تنها دروازه ی ارتباطی شما، چند کلمه است. سعی کنید در قالب چند جمله ی کوتاه به اهداف بازاریابی خود دست یابید. مشتریان باید با خواندن چند کلمه ی ابتدایی دریابند که کسب و کار شما چیست و قصد ارائه ی چه خدمات و محصولاتی به آنها را دارید.متن های تکراری ارسال نکنید، سعی در ایجاد خلاقیت داشته باشیدو جذاب بنویسید. اگر متن طولانی باشد و یا کلمات خسته کننده وخشک در آن به کار رفته باشد، مخاطبان میلی به خواندن دقیق پیامک ها نشان نمی دهند و حتی ممکن است در ارسال های بعدی بدون خواندن، آنها را حذف کنند.
- متن پیام را تخصصی نکنید!
سطح سواد و معلومات مخاطبان شما متفاوت است. متن پیام را طوری تنظیم کنید که برای همگان قابل درک باشد. اگر لازم است اطلاعات تخصصی در اختیار مخاطبان خود قرار دهید این کار را به صورت تلفنی یا حضوری و یا با استفاده از وب انجام دهید. اگر قرار است در پیامتان از اعداد و ارقام استفاده کنید آنها را در کوتاهترین شکل ممکن خود و در سطرهای جداگانه بنویسید. زیرا در بعضی تلفن های همراه جای حروف و اعداد عوض می شود و یا ارقام پس و پیش میشوند و این موجب فهم نادرست و کاهش تاثیرگذاری خواهد شد.
این شیوه ی بازاریابی در مقابل مزایا، معایبی نیز دارد. محدود بودن تعداد کاراکترهای ارسالی و عدم امکان ارسال تصویر و ویدئو از معایب این شیوه بازاریابی به شمار میرود که در مقابل مزایای آن قابل چشم پوشی است. تحقیقات نشان می دهد که 90% از پیام های ارسالی به طور کامل خوانده میشوند از این رو مشاهده می شود که استفاده از این شیوه ی بازاریابی روز به روز فراگیرتر و گسترده تر می شود.
چند نکته ی آخر
این چند نکته به بهتر شدن شما و جذب بیشتر مشتری بعد از ارسال پیامک یاری میکند، این موارد در کنار ارسال پیامک از ضروری ترین کارهاست، تا بتوانید بهترین نتیجه را در کمترین زمان داشته باشید.
داشتن کانال تلگرام
و پست هر روزه متناسب با تبلیغ پیامکی و یا مطالب تکمیلی اطلاع رسانی پیامکی
اینستاگرام و عکسهای جذاب
برای دانستن بیشتر درباره تاثیر تبلیغات در اینستاگرام کلیک کنید.
و هشتک برای کلمات پر جستجوی آگهی خودتان را در مطالب وبلاگ های خود فراموش نکنید، مثلا ما اینها رو میگذاریم
#بانک اطلاعات
#موبایل پزشکان
#سامانه پیامک
#پنل sms
داشتن سایت و حتما گزارش بازدید روزانه آنالیز شود که در چه ساعاتی بیشترین و بهترین مراجعه را دارید
داشتن فایل کلیه مشخصات مخاطبین و مشتریان برای اطلاع رسانی به آنها در صورت تخفیف های ویژه، خدمات جدید و..
و در آخر تبریکات و ارتباط های خود را با مشتریان قطع نکنید.